Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Glasfiberväv

Tapethandelns glasfiberväv finns både i låg- och finstruktur, vilket ger dig möjlighet att välja den perfekta ytan för dina väggar. Tack vare materialets flexibilitet kan du enkelt anpassa och forma väven efter dina väggar, vilket säkerställer en perfekt passform och ett professionellt slutresultat.

Glasfiberväv för väggar

Glasfiberväv är en populär lösning som väggbeklädnad och erbjuder både estetiska och praktiska fördelar. Denna typ av väv har en slitstark och hållbar yta som är idealisk för både offentliga miljöer och hem. Den unika strukturen bidrar inte bara till en förbättrad väggstyrka utan är också motståndskraftig mot mögel och fukt, vilket gör den till ett utmärkt val för kök, badrum och andra fuktutsatta utrymmen.

Användning

För att förbättra och utjämna väggytor inför målning, används glasfiberväv för att skapa en slitstark bas. Följ dessa steg för att applicera materialet korrekt:

  1. Starta med att säkerställa att väggen är ren, torr och fri från ojämnheter.
  2. Använd en tapetroller eller en lång pensel för att fördela vävlim jämnt över ytan.
  3. Placera väven mot väggen och använd en spackel eller en borste för att släta ut den, samtidigt som du ser till att inga luftbubblor blir kvar.
  4. Använd en skarp kniv för att trimma bort eventuellt överskott av väv vid kanter och där våder möts.
  5. Vänta tills väven är helt torr innan du applicerar ytterligare lager av lim eller målar över den.

Sortering: Popularitet Senaste A-Ö Lägsta pris
Antal:
Swedtex Glasfiberväv G135
Swedtex
V6013510
från 450 kr
Swedtex Glasfiberväv G100
Swedtex
V6010010
från 520 kr

Vanliga frågor & svar

Kan man måla på glasfiberväv?

Ja, man kan måla på glasfiberväv. Väven är faktiskt designad för att kunna målas över, vilket gör den till ett populärt val för väggar där man önskar en hållbar och strukturerad yta som samtidigt är lätt att anpassa färgmässigt.

Hur tar man bort glasfiberväv från väggen?

För att effektivt avlägsna glasfiberväv väggen, börja med att mjuka upp limmet genom att applicera vatten eller en specifik lösning för tapetborttagning på vävens yta. Använd sedan en spatel eller en bred spackelspade för att varsamt skrapa bort väven. Om väven inte lossnar kan det vara nödvändigt att använda en tapetång. Se till att noggrant rengöra ytan när väven är borttagen. Vi erbjuder även ett urval av måleriverktyg som kan underlätta ditt projekt från start till slut.



Tips & Råd

Här får ni tips och råd inför tapetseringen.

Se mer

Tapetguiden

Såhär tapetserar du steg för steg.

Se mer

Tapethandelns Showroom

Provatapetsera din tapet direkt i vårt showroom.

Se mer

Följ oss @tapethandeln.se på Instagram